Anasayfa arrow Sıkça Sorulan Sorular arrow Köpeğimin kulakları dikleşmiyor
Cuma, 10 Eylül 2010
Advertisement
Ana Menü
Anasayfa
Hakkımızda
Hizmetlerimiz
Veteriner Hekimlerimiz
Köpekler
Kediler
Kuşlar
Egzotik Canlılar
Haberler
Aylık Ziyaretçilerimiz
Sıkça Sorulan Sorular
Eş Arayanlar
İlan Tahtası
Yapılan Çalışmalarımız
Arama
Linkler
İletişim
Flash Haberler
Kedi İsimleri
Köpek İsimleri
Hekimimize Sorunuz
Grafik Hava Durumu
Döviz Kuru(TCMB)
USD Alış1.5033 YTL
USD Satış1.5106 YTL
EURO Alış1.9179 YTL
EURO Satış1.9272 YTL
Köpeğimin kulakları dikleşmiyor PDF Yazdır E-posta
Yazar Administrator   
Active Image

SORU:

Merhaba Tülin Hanım; benim 140 günlük Sibirya kurdum var, Ama kulakları dikleşmedi. Kesinlikle kulaklarına dokunmadım anne ve babasının kulaklarında en ufak bir sorun yok. Bazen, görenleri Sibirya Kurdu olduğuna inandırmakta güçlük çekiyorum. Yaklaşık 15 gündür kalsiyum veriyorum. Sizce ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.. Şimdiden teşekkürler

CEVAP:  Merhaba; Nedense, çoğu insan ,köpeklerinin kulaklarının dikleşmeme nedenlerinden birinin kalsiyum eksikliği olduğu kanısındadır. Ve öyle aşırı bir yükleme yaparlar ki, bu aşırılık eklemlerin zamanından önce kapanmasına ve hayvanın ileride bodur kalmasına sebep olurlar.

         Evet, doğru, vitamin eksiklikleri köpeklerin kondisyonunun düşmesine neden olduğundan bazı ektremitelerin örneğin; kulaklar – kol ve bacaklar gibi organların doğru şekillenmesini geciktirir veya azaltır. Peki, ne yapılmalı,?  Eğer profesyonel kuru mama ile beslemiyorsanız ( kastım market ürünleri değil),anneden erken ayrıldıysa, parazit düşürdüyse, bir hastalık geçirdiyse, hayvanın büyüme performansı düşeceğinden mutlaka bir multi vitamin ile boşalan depoların dolması sağlanmalıdır.

 Ama siz beslemenizden eminseniz ve hala köpeğinizin kulakları düşük ise bunun sebeblerinden bazıları

1-       Genetik olabilir. Yani anne baba kırma ise ( gizli genlerde mevcutsa bu. Her ikisinin de kulağı dik olabilir ama genlerinde kırmalık var ise) yavruda bu kırıklık görülebilir.  Eğer net bir kırıklık varsa bu estetik bir işlemle düzeltilebilir. Ama kökten düşükse, bir kırmalık düşünülebilir.

2-        Büyüme evresinde, zaman zaman düşme zaman zaman dikleşme görülebilir. Bu onun normal süreçleridir. Köpeğiniz henüz 4,5 aylık.  Köpeğinizin 10 aylığa kadar kulaklarının dikleşme ihtimali mevcuttur. Hele annesi babası katıksız genlerden oluştuysa hiç endişe etmeyiniz. Kulakları gereğinden büyük olan köpeklerde dikleşme 12 aylığa kadarda sürebilir.

Siz yeterki doğru gıdalarla besleyiniz beslemede ucuza ve aşırıya kaçmayınız, düzenli antrenmanlarını iç ve dış parazit uygulamalarını yaptırınız. Gerisini doğa halledecektir.  Saygılarımla. Vet. Hek. Tülin Özcan

 
< Önceki   Sonraki >
Flaş Haber

               

Soldaki ilan tahtasına göz atınız,Önce ücretsiz üye olun, sonra köpek alım satımı için ilan verebilirsiniz